Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Οκτ-2017 18:23

  AΧΑ Solar energy: Ο καθετοποιηµένος πόλος του κλάδου των φωτοβολταϊκών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H εταιρεία που ειδικεύεται στην έρευνα, µελέτη, κατασκευή, συντήρηση έργων

  Από το 2004 η AXA Solar Energy, µέλος του AXA Power Energy Group στο κοµµάτι των ανανεώσιµων πηγών ενέργειας, αποτελεί µια από τις πλέον δραστήριες εταιρείες της ελληνικής αγοράς, µε έµφαση στον τοµέα των φωτοβολταϊκών.

  Η εταιρεία ειδικεύεται στην έρευνα, µελέτη, κατασκευή, συντήρηση, επισκευή και πώληση υλικών για φωτοβολταϊκά συστήµατα, καθώς και την εξολοκλήρου λειτουργία και παρακολούθηση φωτοβολταϊκών σταθµών, κατέχοντας σηµαντικό µερίδιο της ελληνικής αγοράς. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και συντήρηση έργων και στο εξωτερικό, έχοντας παρουσία στην Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουµανία, το Ηνωµένο Βασίλειο και τη Σαουδική Αραβία.

  Αυτήν τη στιγµή η AXA Solar Energy επιβλέπει και συντηρεί ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο έργων, που αποτελείται από 1.466 φωτοβολταϊκά πάρκα και 5.140 φωτοβολταϊκές στέγες, συνολικής ισχύος 223 MW, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  Η AXA Solar Energy, έχοντας όλα της τα συνεργεία ιδιόκτητα, χωρίζει τις συντηρήσεις σε δύο τοµείς: επαγγελµατικά φωτοβολταϊκά πάρκα / βιοµηχανικές στέγες και οικιακές στέγες.

  Παράλληλα, η AXA Solar Energy διαθέτει το δικό της ιδιόκτητο χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων σε λειτουργία σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, µε συνολική εγκατεστηµένη ισχύ 14,6 MW. 

  Με εξειδικευµένη οµάδα εσωτερικών συνεργατών (αποκλειστικά και µόνο πανεπιστηµιακού επιπέδου) και µε γνώµονα την ασφάλεια των συνεργατών της και σεβασµό προς το περιβάλλον, η ΑΧΑ Solar Energy αναλαµβάνει και αποπερατώνει άρτια κάθε έργο σε πολύ σύντοµο χρονικό διάστηµα, πάντα µέσα στις συµφωνηθείσες προθεσµίες, εφαρµόζοντας όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα και πιστοποιήσεις ΕΝ 62446, ISO 9001:2015, 14001:2015 και 18001:2015, όχι µόνο ως προς τις µελέτες και την κατασκευή, αλλά και στα χρονοδιαγράµµατα.
  Στόχος της AXA Solar Energy για την επόµενη διετία είναι να έχει ολοκληρώσει την κατασκευή και ενεργοποίηση 11 µεγάλων φωτοβολταϊκών σταθµών στο εξωτερικό, συνολικής εγκατεστηµένης ισχύος 158,2 MW, καθώς και 384 net metering που ήδη είναι σε εξέλιξη.

  Δραστηριότητες

  Η AXA Solar Energy αποτελει καθετοποιηµένο πόλο και δραστηριοποιείται µε επιτυχία σε διαφορετικές κατηγορίες και ανάγκες στην αγορά των φωτοβολταϊκών:

  - Kατασκευή, επισκευή και συντήρηση φωτοβολταϊκών συστηµάτων, διαθέτοντας τελευταίου τύπου διαγνωστικά συστήµατα. 
  - Προληπτική διάγνωση και διόρθωση κάθε είδους ζηµιάς των inverters.
  - Mελέτη, εγκατάσταση και συντήρηση έργων net metering.
  - Μελέτη, κατασκευή και συντήρηση µεγάλων αυτόνοµων φωτοβολταϊκών συστηµάτων.
  - Εµπορία εξοπλισµού, συνεργαζόµενη απευθείας µε όλους τους µεγάλους οµίλους προµηθευτών. 

  Τι είναι το net metering

  Το net metering (αυτοπαραγωγή ενέργειας) είναι η συµφωνία µε την επιχείρηση ηλεκτρικού ρεύµατος που επιτρέπει στον καταναλωτή την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήµατος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας µε σκοπό τον συµψηφισµό της παραγόµενης ενέργειας µε την καταναλούµενη. Ο συµψηφισµός γίνεται καθένα ηµερολογιακό έτος και η συµφωνία έχει ισχύ 25 έτη, µε µεγάλα οφέλη για τον αυτοπαραγωγό, που απαλλάσσεται από το τέλος ΕΤΜΕΑΡ, ανάλογα µε την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας, µειώνει το κόστος ενέργειας, απαλλάσσεται από τη φορολογία για την παραγόµενη ενέργεια και µπορεί να αποσβέσει σε σύντοµο χρονικό διάστηµα την επένδυσή του. 

  Έρευνα και καινοτοµία

  Η AXA Solar Energy επενδύει συνεχώς στην έρευνα και στον εξοπλισµό, καθώς συµµερίζεται την πεποίθηση ότι η εξέλιξη των φωτοβολταϊκών ως πηγή καθαρής ενέργειας είναι το παρόν και το µέλλον. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Φωτοβολταϊκής Ενέργειας, που έχει ιδρύσει η εταιρεία AXA Solar Energy σε συνεργασία µε πανεπιστηµιακά ιδρύµατα, ερευνητικούς και άλλους δηµόσιους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συµµετέχει στην έρευνα, στον σχεδιασµό και στην υλοποίηση προγραµµάτων µε στόχο ένα µέλλον µε ανεξάντλητη, καθαρή, απαλλαγµένη από ρύπους και ορυκτά καύσιµα ηλεκτρική ενέργεια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ