Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Οκτ-2017 18:17

  Ήρων: Στην πρωτοπορία της αγοράς με σταθερές βάσεις

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με την υποστήριξη ισχυρών µετόχων, η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στους ανεξάρτητους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας

  Ο ΗΡΩΝ είναι ένας όμιλος επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, προµήθεια και εµπορία ηλεκτρικής ενέργειας. Ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 2000 και σήµερα προχωρά µε την υποστήριξη τριών µεγάλων ενεργειακών εταιρειών, που είναι οι µέτοχοι πίσω από τον Όµιλο ΗΡΩΝ.

  Μέτοχοι

  Ο ΗΡΩΝ ιδρύθηκε από τον Όµιλο ΓΕΚ ΤEρνα, ο οποίος κατέχει ηγετική θέση στον τοµέα της παραγωγής ενέργειας από συµβατικές και Ανανεώσιµες Πηγές (ΑΠΕ) στην Ελλάδα και διεθνώς. Το 2009 εισήλθε στη µετοχική σύνθεση ο γαλλικός ενεργειακός όµιλος µε πολυεθνική παρουσία Engie (πρώην GDF Suez). Η Engie είναι ο µεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός και προµηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσµο, µε δραστηριότητα στον ηλεκτρισµό, στο φυσικό αέριο και στις ενεργειακές υπηρεσίες και παρουσία σε 70 χώρες. 

  Tον Μάρτιο του 2014 ολοκληρώνεται επιτυχώς η είσοδος στο µετοχικό κεφάλαιο του σταθµού ηλεκτροπαραγωγής ΗΡΩΝ ΙΙ και του τρίτου µετόχου, της Qatar Petroleum (µέσω της εταιρείας QPI Gas & Power OPC.), ακόµα µίας παγκόσµιας ηγετικής δύναµης στον παγκόσµιο ενεργειακό χάρτη. Η Qatar Petroleum είναι µια κρατική εταιρεία που αποτελεί τον ενεργειακό βραχίονα του Κατάρ, που βρίσκεται στην πρώτη θέση της παγκόσµιας αγοράς του υγροποιηµένου φυσικού αερίου (LNG). 

  Πρωτοπορία

  Ο Όµιλος ΗΡΩΝ είναι ο πρώτος ιδιωτικός όµιλος που δραστηριοποιήθηκε στο πλαίσιο της απελευθερωµένης αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα. Κατασκεύασε και λειτουργεί επιτυχώς από το 2004 την πρώτη ιδιωτική µονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη µονάδα ΗΡΩΝ 1, ισχύος 147 MW. Από το 2004 και στα 13 χρόνια της λειτουργίας της, ο σταθµός ΗΡΩΝ 1 έχει αναδειχθεί σε έναν σηµαντικό πυλώνα για την ενεργειακή ασφάλεια του εθνικού ηλεκτρικού συστήµατος.

  Το 2009 ακολούθησε ένας δεύτερος σταθµός συνδυασµένου κύκλου στην ίδια θέση. Με τη δεύτερη µονάδα ηλεκτροπαραγωγής, το θερµικό χαρτοφυλάκιο ηλεκτροπαραγωγής του οµίλου ΗΡΩΝ ανέρχεται πλέον σε 600 MW. 

  Ο ΗΡΩΝ συµµετέχει ουσιαστικά στον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασµό και Προγραµµατισµό, οι σταθµοί του αποτελούν επιτοµή της τεχνολογίας και η λειτουργία τους είναι πλήρως εναρµονισµένη µε τις απαιτήσεις της αγοράς. 

  Καθετοποίηση

  Με δύο εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, ο όµιλος ΗΡΩΝ αποτελεί έναν καθετοποιηµένο ενεργειακό πόλο της αγοράς ηλεκτρισµού και φυσικού αερίου. Αυτό σηµαίνει ότι παράγει ηλεκτρική ενέργεια και ταυτόχρονα διαθέτει ρεύµα στους πελάτες του, βιοµηχανίες, βιοτεχνίες, επιχειρήσεις και οικιακούς καταναλωτές. Με µερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 3% και πάνω από 40.000 πελάτες, η εταιρεία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της αγοράς και της διαδικασίας απελευθέρωσης, συµµετέχοντας ουσιαστικά στον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασµό και Προγραµµατισµό. Κατά το διάστηµα από την ίδρυσή του µέχρι σήµερα ο όµιλος ΗΡΩΝ έχει υλοποιήσει επενδύσεις που ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ για την κατασκευή των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας στη Θήβα. Ο ΗΡΩΝ την τελευταία δεκαετία προµηθεύει ρεύµα στους µεγαλύτερους καταναλωτές στη χώρα, εισάγοντας στην αγορά ηλεκτρισµού ανταγωνιστικές τιµές, νέα στάνταρ εξυπηρέτησης, απλούς και ξεκάθαρους λογαριασµούς. Στόχοι του οµίλου ΗΡΩΝ είναι να βρίσκεται στην πρωτοπορία της καινοτοµίας, να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στην καλύτερη τιµή και να παραµείνει ο Νο 1 εργοδότης της ηλεκτρικής ενέργειας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ