Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
OIKONOMIA

Κομισιόν: Αναζητείται "τεχνική λύση" για τη χρηματοδότηση του Αυγούστου

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:14

Τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας αναμένεται να εξαντληθούν προς το τέλος του καλοκαιριού, και οι διεθνείς πιστωτές της εργάζονται σε μια «τεχνική λύση» για να κρατήσουν την χώρα βιώσιμη μέχρι τον Αύγουστο, ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, η Ελλάδα δεν θα λάβει καμία χρηματοδότηση μέχρι να ολοκληρωθεί η επιτόπια έρευνα των απεσταλμένων της Τρόικας και να εγκριθούν τα ευρήματά της, κάτι που θα συνεχιστεί και μέσα στον Αύγουστο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Simon O’  Connor.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει το ομόλογο των 3,1 δισ. ευρώ που διακρατείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Την προηγούμενη εβδομάδα Έλληνες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η χώρα θα αναζητήσει ένα bridge loan για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Αυγούστου.

Ο Simon O’ Connor δήλωσε στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική δέσμευση από τις 17 χώρες του ευρώ, «να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα δεν θα συναντήσει προβλήματα αναφορικά με τις ανάγκες της σε ρευστότητα στη διάρκεια του Αυγούστου».

Ο O’ Connor πρόσθεσε πως τα στελέχη της Τρόικας θα συνεχίσουν την εργασία τους τον Αύγουστο, «επομένως οι αποφάσεις για μελλοντικές εκταμιεύσεις θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα αυτής της ανάλυσης».

Δήλωσε ακόμη ότι επειδή δεν έχει εξηγηθεί επακριβώς ποια λύση θα βρεθεί,  «δε σημαίνει ότι δεν εργαζόμαστε για αυτό το θέμα».

Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση
Δημοφιλέστερα σήμερα
Περισσότερα σχόλια