Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παγκόσμια συνάντηση για την ειρήνη διοργανώνεται στο Σαράγεβο

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι και ο πρόεδρος της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς θα είναι μεταξύ των 2000 συμμετεχόντων στην «Παγκόσμια Συνάντηση για την Ειρήνη» που διοργανώνει, την Κυριακή, στο Σαράγεβο η Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα «Άγιος Αιγίδιος».

Προωθώντας το οικουμενικό πνεύμα της Ασίζης, η Κοινότητα Αγίου Αιγιδίου εδώ και 25 χρόνια σε όλο τον κόσμο μεταφέρει μηνύματα ειρήνης και διαλόγου μεταξύ διαφορετικών θρησκειών, ανθρώπων και πολιτισμών, τόνισε στους δημοσιογράφους, στο Σαράγεβο, ο πρόεδρος της κοινότητας, Μάρκο Ιμπαλιάτσο.

«Το πνεύμα της Ασίζης που προωθούσε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄ σημαίνει διάλογος μεταξύ θρησκειών, αλλά και διάλογος με εκείνους που δεν πιστεύουν ότι μπορεί να εδραιωθεί ειρήνη στον κόσμο» υπογράμμισε ο κ. Ιμπαλιάτσο.

Το Σαράγεβο επιλέχθηκε αυτή τη φορά ως τόπος συνάντησης υπό το σύνθημα «Το μέλλον μας είναι η συμβίωση», επειδή αποτελεί σύμβολο συνύπαρξης και ανοχής και σύμβολο του κόσμου, όπως πρέπει να είναι στο μέλλον.

«Η επιτυχία της συνάντησης θα αποτελέσει ένα ακόμη λιθάρι, με το οποίο οικοδομούμε τον κοινό οίκο ειρήνης» ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Αιγιδίου, εκφράζοντας ευχαριστίες στον καθολικό αρχιεπίσκοπο της Βοσνίας, καρδινάλιο Βίνκο Πούλιτς, για τη βοήθειά του στη διοργάνωση της συνόδου στο Σαράγεβο.

Ο καρδινάλιος Πούλιτς τόνισε ότι επιθυμία της εκκλησίας είναι από το Σαράγεβο να αποσταλεί θετικό μήνυμα ενδυνάμωσης της ειρήνης.

Η Παγκόσμια Συνάντηση για την Ειρήνη διοργανώνεται από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με την Ισλαμική Κοινότητα της Βοσνίας, τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και την Εβραϊκή Κοινότητα της χώρας.

Στην τριήμερη συνάντηση, οι συμμετέχοντες σε 28 διαφορετικές θεματικές ενότητες θα συζητήσουν για επίκαιρα ζητήματα και θα υιοθετήσουν κοινή έκκληση για την ειρήνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση
Δημοφιλέστερα σήμερα
Περισσότερα σχόλια