Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
OIKONOMIA

Παραίτηση Doyle από το ΔΝΤ με "αιχμές" κατά της ηγεσίας

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

Την παραίτησή του από το ΔΝΤ υπέβαλε ο οικονομολόγος Peter Doyle κάνοντας λόγο στη επιστολή του προς το εκτελεστικό συμβούλιο του ταμείου για αποτυχία αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Doyle, ο οποίος ήταν επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, κατηγορεί την ηγεσία του οργανισμού πως δεν λάμβανε υπόψη της τις προειδοποιήσεις του προσωπικού για την Ευρώπη λόγω μίας προκατάληψης η οποία εν τέλει οδήγησε σε επιδείνωση της κρίσης.  

«Η αποτυχία του ταμείου να εκδώσει τις προειδοποιήσεις είναι μία αποτυχία πρώτης τάξης, αν και οι προειδοποιήσεις  ίσως να μην είχαν προσεχτεί,» αναφέρει στην επιστολή του με ημερομηνία 18 Ιουνίου ο οικονομολόγος.

«Οι συνέπειες περιλαμβάνουν βάσανα και τον κίνδυνο να έρθουν χειρότερα για πολλούς συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, το δεύτερο αποθεματικό νόμισμα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και πως το ΔΝΤ τα τελευταία δύο χρόνια παίζει αντιδραστικούς ρόλους με προσπάθειες της τελευταίας στιγμής για να το σώσει,» τονίζει ο Doyle.

«Μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας είμαι ντροπιασμένος που είχα οποιαδήποτε συνεργασία με το ταμείο,» συμπληρώνει ο οικονομολόγος ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση
Δημοφιλέστερα σήμερα
Περισσότερα σχόλια