Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
DOW JONES ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Γερμανία: Σε χαμηλό δύο ετών οι τιμές παραγωγού

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
Επιβράδυνε αισθητά τον Ιούνιο ο γερμανικός δείκτης τιμών παραγωγού διολισθαίνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα άνω των δύο ετών καθώς οι τιμές στην ενέργεια συνέχισαν να υποχωρούν, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis.

Οι τιμές παραγωγού, που μετρούν τις πιέσεις των τιμών στις πύλες των εργοστασίων και θεωρούνται σημαντική ένδειξη για τον πληθωρισμό πριν φτάσει στον καταναλωτή, υποχώρησαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, οδηγώντας τον ετήσιο ρυθμό στο 1,6% όπως ανακοίνωσε το υπουργείο. Αυτό είναι το χαμηλότερο ετήσιο μέγεθος από το Μάιο του 2010, σημείωσε η Destatis.

Το Μάιο οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά ένα μη αναθεωρημένο 0,3% σε μηνιαία βάση και αυξήθηκαν κατά 2,1% στο έτος.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires είχαν εκτιμήσει ότι οι τιμές θα υποχωρούσαν τον Ιούνιο κατά 0,2% σε μηνιαία βάση, ενώ στο έτος θα κατέγραφαν αύξηση 1,8%.

Οι τιμές ενέργειες υποχώρησαν κατά 1,4% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο, ωστόσο σε ετήσια βάση συνεχίζουν να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των κυριότερων κατηγοριών στο +2,8%.

Χωρίς να περιλαμβάνεται η ενέργεια, οι τιμές υποχώρησαν 0,1% από τον προηγούμενο μήνα, ενώ στο έτος κατέγραψαν άνοδο 1,0%.

© Dow Jones NewswiresΑκολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση
Δημοφιλέστερα σήμερα
Περισσότερα σχόλια