Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την επιείκεια της Ε.Ε. επιδιώκουν τράπεζες στις έρευνες για το Euribor

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

Πληροφορίες στις αρχές της Ε.Ε. για την υπόθεση χειραγώγησης του Euro Interbank Offered Rate (Euribor) έχουν αρχίσει να δίνουν αρκετές υπό έρευνα τράπεζες με στόχο την επιβολή μικρότερων προστίμων σε περίπτωση που κριθούν ένοχες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κομισιόν δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα τραπεζών οι οποίες είναι υπό έρευνα ενώ τα πρόστιμα που αντιμετωπίζουν, σε περίπτωση ενοχής,  ανέρχονται έως το 10% του συνολικού τους τζίρου

«Αρκετές τράπεζες έχουν βγει μπροστά δίνοντας πληροφορίες στην κομισιόν,» δήλωσε πηγή κοντά στην υπόθεση. Μία δεύτερη πηγή σημείωσε πως υπάρχουν τουλάχιστον δύο ακόμα τράπεζες, εκτός από την Deutsche Bank, οι οποίες επιδιώκουν την επιείκεια της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την πολιτική της κομισιόν η πρώτη πληροφοριοδότης μπορεί να απαλλαχθεί εντελώς, ενώ τα πρόστιμα για την επόμενη τράπεζα που θα συνεργαστεί μπορεί να μειωθεί 30 έως 50%, για την επόμενη 20 έως 30% και για αυτές που θα ακολουθήσουν έως 20%.   

Σημειώνεται πως η κομισιόν διεξάγει έρευνες και για πιθανή χειραγώγηση του London Interbank Offered Rate (Libor) και του Tokyo Interbank Offered Rate (Tibor).

Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση
Δημοφιλέστερα σήμερα
Περισσότερα σχόλια